360 camera’s in 2018

Technologie staat niet stil. Er worden continue nieuwe apparaten uitgevonden die dingen kunnen doen die men enkele jaren voorheen onmogelijk zou hebben gevonden. Niet allemaal wordt meteen door het publiek opgemerkt of zelfs gebruikt, maar dan zijn er nieuwe apparaten zoals de 360 camera’s die mensen helemaal opgewonden maken. Vele mensen gebruiken camera’s om foto’s en opnames te maken van leuke momenten. Ook zijn er mensen die op hun camera’s rekenen om schitterende professionele foto’s te maken. Het is dus niet vreemd dat de 360 camera’s al snel in de smaak is gevallen.

Uit een 360 camera krijg je meer dan wat je voorheen kreeg. Een normale camera maakt alleen foto’s van wat voor je staat, terwijl een 360 graden camera alles om je heen kan opnemen. Het is net alsof je in een cirkel draait en om je heen kijkt. Alles wat je om je heen ziet wordt opgenomen. Dat is dus een heel stap verder dan met een gewone camera waar je misschien 4 of 5 foto’s zou moeten maken om dat te kunnen krijgen. Van de onder- en bovenkant wordt niet opgenomen, want dat is voorlopig niet mogelijk.

Om volop van deze afbeeldingen en opnames te kunnen genieten, maakt men meestal gebruik van VR brillen. Zo lijkt het alsof je precies in het midden staat en rondom kijkt. Maar je kunt ook gewoon zo van de afbeeldingen en video’s genieten. Kijk bijvoorbeeld eens op Youtube. Er zijn vele video’s die je daar kunt vinden waar je rondom kunt kijken door met je muis links en rechts te scrollen. Dat is al genoeg om je een heel nieuw ervaring te geven. Google Street View is ook een goed voorbeeld. Daar kun je straten in 30 graden bekijken alsof je er daar zelf was.

Een 360 camera kopen zal je dus zeker interesseren en, zoals bij vele apparaten, heb je goedkope versies en wat duurdere versies. De Samsung Gear 360 is een goed product die 245 Euro kost, maar er zijn natuurlijk ook goedkopere bij. De prijs hangt natuurlijk af van de kenmerken van zo een camera. Hoeveel megapixels het heeft, hoeveel het intern geheugen is, enz. Neem je tijd en ga alle informatie na van de camera’s die je graag zou willen aanschaffen. Misschien kun je ook een goedkope VR bril aanschaffen om zoveel mogelijk uit je 360 camera te krijgen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)