360 graden fotografie voor makelaars

Virtual reality brengt een hoop veranderingen in verschillende branches.In onze terugkerende column beschrijven onze VR-experts voor een branche de inzet van 360 graden fotografie. Deze week beschrijven wij waarom makelaars gebruik moeten maken van 360 graden film. Ook geven wij antwoord op de vraag hoe makelaars dit het beste kunnen doen.

Virtual reality tour makelaardij

Voor een makelaar is het belangrijk om een duidelijk beeld van het huis te geven voordat er een bezichtiging plaats vindt. Foto’s kunnen nog al een vertekend beeld geven. Het gevolg hiervan is dat er veel bezichtigingen plaats vinden waarbij de potentiële koper teleurgesteld naar huis gaat. “Op de foto’s zag het huis er vele malen mooier uit” is een vaak gehoorde opmerking.

Door de opkomst van virtual reality kan deze teleurstelling eenvoudig voorkomen worden. Door VR kan de klant van uit zijn eigen huis door een huis heen lopen die hem of haar aanspreekt. Een zogenaamde virtuele rondtour wordt dit genoemd. De video kan gewoon op iedere smartphone of tablet gegeven worden en geeft een levensecht beeld van het nieuwe huis. Doordat de koper een realistischer beeld heeft, scheelt het zowel de koper als de verkoper enorm veel tijd.

Er zijn al vele makelaars die gebruik maken van een virtual reality tour. Als makelaar neem je contact op met een 360 graden fotograaf. Deze stuur je naar het huis toe en zal het huis 360graden fotograferen. De beelden worden op de juiste manier gemonteerd en aangeleverd. Hierdoor is het mogelijk om een levensechte virtual reality tour aan te bieden aan de klant.

360 graden foto’s op Funda.nl

De optie om 360 graden foto's te bekijken op Funda.nl

De optie om 360 graden foto’s te bekijken op Funda.nl

Het moet je vast opgevallen zijn dat Funda.nl ook vol op inzet op 360 graden foto’s. Wie de mogelijkheid heeft om een virtuele rondtour aan te bieden heeft nogal een streepje voor op andere advertenties. De advertenties die met VR foto’s zijn voorzien worden namelijk eerder getoond. Bezoekers krijgen een beter beeld van het huis waardoor alleen de echt geïnteresseerde klant bij het huis terecht komt.

Virtual rondtour voor Makelaardij laten maken

Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in het maken van een virtual rondtour voor makelaars. Hierbij wordt het werk volledig uit handen gegeven aan de specialist. Neem daarom gerust contact met ons op.

Vragen over VR in een specifieke branche? Neem gerust contact met ons op!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)