360 graden live geïntroduceerd op Facebook

Sinds gisteren is het mogelijk om op Facebook 360 graden video’s te livestreamen. Dit betekent dat het voortaan mogelijk is om in video’s om je heen te kijken. Het is dan ook een revolutionair idee dat nog niet eerder op een social media is geïntroduceerd.

360 graden op Mars

Facebook presenteerde de nieuwe functie op 13 december. National Geographic heeft meteen een 360 graden video geplaatst op Facebook. De zender bracht al eerder bijzondere 360 graden video’s uit. Je kunt namelijk het Mars Desert Research Station in de Amerikaanse staat Utah bekijken. Dit is een hele bijzondere ervaring, want je ziet daadwerkelijk wetenschappers die in unieke omstandigheden onderzoek doen naar leven op Mars. De afgelopen 80 dagen zijn ze afgesloten geweest van de samenleving. Door de speciale video heb je het gevoel er toch een beetje bij te zijn.

Nog niet beschikbaar voor iedereen

Wees niet teleurgesteld wanneer je de 360 graden video’s op Facebook niet direct ziet. De optie is namelijk nog niet voor iedereen beschikbaar. Er zal nog het een ander aan worden gesleuteld voordat iedereen in 2017 er van kan genieten. Men denkt op dit moment na over eventuele onderwerpen die interessant kunnen zijn voor 360 graden video’s. Aan de hand daarvan willen ze een verhaal vertellen, in het Engels ook wel ‘storytelling’ genoemd. Misschien heb je zelf een suggestie?

Rate this post

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)