360 graden video platformen

Als je een 360graden video gemaakt hebt wil je deze uiteraard aan de buiten wereld vertonen. Maar op welke manieren kun jij je video delen? Op deze pagina tonen wij een overzicht van video platformen die 360 graden video ondersteunen.

360 graden video op Youtube

Het uploaden en afspelen van de 360-graden video’s is sinds kort mogelijk. De video’s die je wilt uploaden moeten eerst aangepast worden met een applicatie of een script.

Momenteel ondersteunt Youtube de volgende camera types:
Ricoh Theta
Kodak SP360
IC Real Tech Allie

Om een goede kwaliteit te behouden is het belangrijk dat je de video codeert met een hoge resolutie. Youtube ondersteunt video’s met een frame per seconde van 24,25, 30, 48, 50 of 60. Youtube raadt aan om de samengevoegde video’s te uploaden met een beeldverhouding van 16:9 en een resolutie van 3840x 2160 (4k).

Niet alleen mensen in het bezit van een 360 graden camera kunnen de video’s uploaden naar Youtube. Ook met speciale camera’s en zogenaamde sticht software waarmee de video’s gemaakt kunnen worden, mogen geüpload worden naar Youtube.

Het uploaden van de video

De video moet voorzien zijn van belangrijke metadata. Alleen op deze manier kan Youtube herkennen dat het een 360 graden film is. Deze metadata kun je toevoegen aan het videobestand door middel van een app. Deze kun je downloaden voor Windows of voor MAC.

Het omzetten naar het juiste bestand is momenteel nog vrij traag. Het kan wel langer dan een uur duren.

Het omgezette bestand kun je uploaden naar Youtube. Selecteer dat het om een 360-video gaat. Vervolgens is de rest van zelf sprekend.
Bekijk hier een totaal overzicht van de geüploade 360 graden videos.

360 graden video op Facebook

Facebook is momenteel een van de grootste aanbieders van video content op het internet. Het is dus niet heel verassend dat Facebook ook de mogelijkheid aanbied om de 360graden video’s te uploaden.

Video eisen

Er zijn een aantal eisen waar je video bestand aan dient te voldoen. Zo mogen bestanden niet groter zijn dan 1.75gb en korter duren dan 10 minuten.
bestand type: MP4 Container
Video codec: H.264 Video
Audio Coded: MP3 of AAC audio
Resolutie: Maximaal 4k
Dimensie: 2:1 Display aspect ratio
Depth: Mono

Open Chat
1
Close chat
Heeft u vragen over 360 graden camera's? Stel gerust u vraag, een van onze medewerkers zou u spoedig te woord staan.

Start gesprek