Als niet moslim aanwezig bij de hadj

Gister is de hadj in Saudi-Arabië begonnen. Dit is een jaarlijkse pelgrimstocht naar de heilige stad Mekka. Echter is het voor niet moslims niet toegestaan om deze stad te bezoeken. Voor veel mensen onder ons zal het dus nooit mogelijk zijn om een bezoek te brengen aan deze stad en zal het niet kunnen om te zien hoe het er hier aan toe gaat. Alle toegangswegen die naar de stad lopen worden goed gecontroleerd en op de borden naar de stad toe staat ook duidelijk weergegeven ‘muslim only’. Het bezoeken van deze historische stad is dus niet mogelijk voor niet moslims, maar op een andere manier kun je nu wel een bezoek brengen aan de heilige stad Mekka. Dat kan door de 360 graden video die is gemaakt door een journaliste Al Jazeera.

De 360 graden video van Al Jazeera

De journaliste Basma Atassi van de nieuwszender Al Jazeera liep met een 360 graden camera door de heilige stad Mekka. Dit deed zij tijdens de bedevaart. De hele stad werd hierbij in 360 graden gefilmd. Tijdens de film wordt er een rondleiding gegeven langs belangrijke bezienswaardigheden. Deze bezienswaardigheden worden jaarlijks door miljoenen moslims bezocht.

De video is op Youtube te bekijken en daarbij kan er worden meegekeken in de heilige stad. De film is direct in 2D te bekijken op Youtube, maar wanneer je beschikt over een virtual reality bril dan kan de video ook in virtual reality worden bekeken. Wil jij de video bekijken? Wij hebben de video voor je opgezocht en hieronder geplaatst. Klik op de play knop en je kunt direct meekijken door de heilige stad.

Wil je meer 360 graden video’s bekijken? Dan raden we je aan om de app van Jaunt te downloaden. Deze app helpt je handig op weg om de mooiste virtual reality video’s te bekijken. Ook hebben we een overzicht gemaakt van de beste 360 graden camera’s van dit moment.

Als niet moslim aanwezig bij de hadj
5 (100%) 1 vote

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)