De beste opties voor een 360 graden camera

De ontwikkelingen van camera’s gaan erg hard. Iedereen beschikt tegenwoordig over een smartphone waar een scherpe camera op zit. Wanneer we op vakantie gaan dan is vaak ook de camera op de smartphone al niet voldoende meer om de mooiste foto’s en video’s te maken. De algemeen directeur van Nikon gaf bijvoorbeeld al aan dat mensen zich steeds meer bewust zijn gaan worden van fotografie door de komst van de smartphone. Op vakantie of op reis begint zelfs een gopro tot het verleden te behoren met de komst van de 360 graden camera’s. Inmiddels zijn er namelijk al veel 360 graden camera’s op de markt die goed betaalbaar zijn. Wil jij graag weten welke camera’s betaalbaar zijn en welke de beste zijn? Lees dan verder op deze pagina.

Wat zijn de meest populaire camera’s?

Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de meeste bekende camera’s.

  • 360fly
  • Samsung Gear 360
  • Theta S
  • LG 360 Cam

Een van de meest bekende 360 graden camera’s is de 360fly. Deze camera is vrij klein, goed betaalbaar en heeft slechts een lens. Horizontaal filmt deze camera 360 graden, maar verticaal wordt er 250 graden gefilmd. Hij is dus niet 100 procent 360 graden. Daarnaast heeft deze camera niet de allerbeste kwaliteit. Wel bijzonder aan deze camera is dat hij waterdicht is tot 35 meter diepte en dat hij gemakkelijk is te monteren op bijvoorbeeld een helm. Ook zit er een opslag van maar liefst 32 GB ruimte in.

Voor mensen met een Samsung telefoon kunnen de Samsung Gear 360 gebruiken. Wanneer je niet over een Samsung smartphone beschikt dan wordt het al snel lastig om deze camera te gebruiken. Dit kan dus een nadeel zijn aan de Samsung Gear 360. De camera zelf heeft twee fisheye lenzen. Hierdoor kun je beeldmateriaal zonder overgangen schieten. Ook kun je er foto’s en video’s mee schieten die direct op je telefoon zijn te bekijken. Samsung levert er gratis software bij.

Als derde optie kun je de Theta S aanschaffen. Ook deze camera beschikt over twee lenzen. Digitaal wordt er voor gezorgd dat de beelden aan elkaar worden geplakt. Het enige nadeel aan deze camera is dat het lastig kan zijn om de beelden te bewerken en te delen.

Tot slot is er de camera van LG. Dit is de LG 360 Cam. Ook deze camera beschikt over twee lenzen. Om materiaal op te slaan is er een SD kaart nodig. Het nadeel aan deze camera is dat je via de wifi mee kunt kijken op je scherm van je telefoon. Echter is de wifi niet altijd even snel.

Rate this post

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)