Facebook Live 360 nu voor iedereen beschikbaar!

Facebook Live 360 is nu voor iedereen beschikbaar. Voorheen kon alleen een select groepje gebruik maken van de optie. Vanaf deze maand kan iedereen die een VR bril of smartphone bezit met een ondersteunende camera de 360 graden video’s livestreamen in Facebook Live.

Camera

Om van de optie gebruik te kunnen maken heb je wel een ondersteunende camera nodig. Dit zijn de Samsung Gear 360, de Nokia Ozo, de Girotopic IO, de Insta360 Nano of Air. De camera van de apparaatjes dient gekoppeld te worden aan Facebook Live. Vervolgens kun je met de telefoon elke kant op draaien.

VR-brillen

De nieuwe Facebook optie is ook geschikt voor de VR-brillen Oculus Rift, GoogleDayDream en de GearVR. Het effect is hetzelfde als bij de smartphones.

Hoe werkt Live 360?

Alle Facebook-gebruikers kunnen voortaan video’s in 360 graden livestreamen via Facebook Live, mits ze een ondersteunde camera hebben. Ook het 3D surround geluid klinkt fantastisch. Facebook heeft bovendien een korte Live360 gebruikersinstructie gemaakt, mocht je nog vragen hebben. Natuurlijk hebben andere gebruikers ook al handige instructies gemaakt:

Facebook Live 360 nu voor iedereen beschikbaar!
5 (100%) 2 votes

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)