Nieuwe en geavanceerde 360 graden camera: de Titan

Het is geweldig om met een 360 graden camera te filmen. Je krijgt prachtige beelden in en haarscherpe resolutie. De resolutie wordt bovendien steeds beter. Voor de gemiddelde consument is dit inmiddels al 5K of 6K, afhankelijk van de prijs. Voor professionele camera’s is zelfs 8K of 10K geen uitzondering. Het bedrijf Insta360 heeft een nieuwe 360 graden camera met een haarscherpe resolutie op de markt gebracht: de Titan.

Insta360

Insta360 is een grote naam in de 360 graden video markt. In het verleden bracht het al de populaire One en Nano S op de markt. Het bedrijf richt zowel op de gewone consument als professional. Zo bracht het voor professionals onlangs de Insta360 Pro op de markt. Deze gebruikt maar liefst 6 lenzen om met een 360 graden video in 8K prachtige foto’s en videobeelden te maken.

De komst van de Titan 360 graden camera

De Insta360 is de afgelopen maanden doorontwikkeld, wat heetf geleid tot de Titan. Deze heeft 8 in plaats van 6 camera’s. Een andere verbetering is het feit dat de Titan een 4/3” sensor heeft. Een groot verschil in vergelijking met de 1, 2, 3 inch sensors van de Insta360 Pro. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat de camera ook goed presteert wanneer weinig lucht is.

3D opnamen maken

De Titan 360 graden camera biedt nog veel meer extra’s. Zo kun je er ook stereoscopische (3D) opnamen mee maken. Daarbij worden aparte beelden voor elk oog opgenomen. Vervolgens kun je de video meteen opslaan op een SSD in plaats van meerdere SSD kaartjes (hoewel dit ook nog steeds kan). Daarnaast beschikt de camera over een nieuw draadloos transmissiesysteem.

Flink prijskaartje

Al deze verbeteringen hebben er voor gezorgd dat de Titan een stuk duurder is dan de Insta360 camera. De Titan kost 12.000 dollar, ongeveer 9644 euro. Ter vergelijking: De Insta360 kost ‘slechts’ 3000 euro. Deze nieuwe en geavanceerde 360 graden camera komt aan het einde van 2018 in de winkels.
Bekijk hier een filmpje van de Titan 360 graden camera:

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)