Met Sprayscape maak je de ultieme foto van 360 graden

Steeds vaker wordt de klassieke camera ingewisseld voor een 360 graden camera. Foto’s maken op de traditionele manier is tegenwoordig niet meer voldoende. De moderne mens wil bijzondere momenten namelijk echt ‘beleven’. Met een 360 graden camera is dit mogelijk. Zo kun je met de nieuwe Sprayscape app van Google een beeld van meerdere kanten vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan je vakantiebestemming, of een stad met een indrukwekkend uitzicht.

360 graden foto

Camera’s zijn vandaag de dag zeer geavanceerd.  De ‘Sprayscape’ is daar een goed voorbeeld van. Met behulp van de gyroscoop in je mobiele telefoon is het een fluitje van een cent om 360 graden foto’s te maken. Simpel gezegd is een gyroscoop een soort tol waarmee om de eigen as gedraaid kan worden. Daardoor hoef je tijdens het maken van de foto alleen de camera in te kijken. Vervolgens legt de Sprayscape niet alleen jou, maar ook de gehele omgeving vast.

Sprayscape onderdeel van experiment

Sprayscape is een onderdeel van de zogeheten ‘Google Android Experiments’. Hierbij geeft het bedrijf ontwikkelaars de mogelijkheid om ideeën te delen met de buitenwereld. Het maken van speciale 360 graden foto’s was een van de experimenten die de ontwikkelaars bedachten. Google vond de inzendingen zo inspirerend dat zij Skyscraper bedacht. Hierbij kun je zowel ‘platte’ foto’s als 360 graden foto’s met een klik op de knop opslaan.

Voorbeeld van een 360 graden foto

Virtual reality en foto’s

Google Sprayscape is een nieuwe app in de snel groeiende VR-wereld. Grote bedrijven als Microsoft en Playstation ontwikkelen op dit moment games, headphones en virtual reality brillen waarmee je voor even in een andere wereld belandt. De populariteit van VR neemt razendsnel toe. Sprayscape is in feite een combinatie van virtual reality en foto’s maken, en spreekt duizenden gebruikers aan.

Delen op social media

Misschien heb je met Sprayscape een schitterende foto gemaakt die je graag met de buitenwereld wilt delen. Ook dat is met deze app een fluitje van een cent. Met een link of social media knop deel je de bijzondere foto meteen op Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter. De Sprayscape is gratis te downloaden in de Google Playstore app.

Rate this post

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)