Nederlandse start-up maakt 3D brilmonturen

Wie weet heb je een bril op je neus. Binnenkort hoef je voor een nieuwe bril niet meer naar de opticien. De Nederlandse start-up Roger Bacon is namelijk van plan om brilmonturen in 3D te gaan printen. Het bedrijf heeft al 750.000 geïnvesteerd om te groeien.

Groot succes

Roger Bacon werd opgericht door Pieter Jonckheer. Bijzonder genoeg draagt hij zelf bijna nooit een bril! Zijn kinderen hebben er echter wel eentje nodig. Veel brillen pasten echter niet op hun neus. Daardoor bedacht Jonckheer in 2014 het idee om brillen in 3D te printen. Daardoor passen de monturen voortaan perfect. Samen met Jan-Berend Zweerts richtte Pieter Jonckheer het bedrijf ‘Roger Bacon’ op, en dit bleek een groot succes. Inmiddels zijn de monturen verkrijgbaar bij 32 Nederlandse opticiens. Ook in België en de Verenigde Staten zijn inmiddels enkele opticiens te vinden die de speciale brillen aanbieden.

3D scanner

Voor het maken van de brillen wordt een gezicht gescand met een speciale 3D scanner. Deze is gekoppeld aan je iPad. De opticien gebruikt speciale software om het montuur heel precies op het hoofd te plaatsen. Het 3D model wordt vervolgens 3D geprint met speciale 3D printers. Voor het eindresultaat betaal je ongeveer 320 euro, exclusief glazen. Binnen 2 weken heb je de bril als het goed is in huis.

Rate this post

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)