Nieuwe 360 graden beelden van Zuid-Afrika te bekijken met Google Street View

Dankzij Google Street Vieuw kunnen we straten over de hele wereld bekijken. Van Europa tot de Verenigde Staten en Azië: bijna elk plek is gefotografeerd. Toch zijn er gedeeltes van Afrika die je niet kunt zien. Bepaalde straten uit Zuid-Afrika zijn bijvoorbeeld nog niet te bezoeken. Daar komt echter verandering in na een samenwerking van South African Tourism met Google Street View. De diversiteit van het prachtige Zuid-Afrika is nu goed te zien.

Reservaten en historische bezienswaardigheden

Het afgelopen jaar gingen meer dan 200 vrijwilligers met 360 graden camera’s aan de slag om Zuid-Afrika vast te leggen. Met een aangepaste rugzak vol materiaal verkenden zij Zuid-Afrika. Daardoor zijn er allerlei nieuwe beelden en routes vrijgekomen. Je kunt op Google Street Vieuw nu 17 natuurreservaten bekijken, 19 nationale parken en andere belangrijke culturele en historische plekken in Zuid-Afrika. Ook diverse UNESCO Werelderfgoed gebieden zijn in 360 graden vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan de maandlandschappen van Richtersveld en de Drakensberg Mountains.

Virtuele reis door Zuid-Afrika

Het blijft niet bij mooie beelden bekijken op Google Street View. Dankzij Drive South Afrika kun je zelfs een virtuele reis maken door Zuid-Afrika. Deze zogeheten microsite heet ‘South Africa in 360’. Je beleeft een fantastische VR-reis waarbij je diverse toeristische bestemmingen in Zuid-Afrika kunt bezoeken. Ook op deze site zijn beelden van Google Street View geplaatst, zowel foto’s als video’s. Daarnaast kun je er mooie verhalen lezen over de vele routes die door Zuid-Afrika lopen. Veel plezier!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)