De nieuwe 360 graden camera van Kodak

Eerder dit jaar kwam het merk Kodak tijdens de CES met een nieuwe 360 graden camera. Dit zou de eenvoudige oplossing moeten zijn om content te schieten voor virtual reality. Echter bleek het dat deze camera niet heel erg praktisch was, omdat er gebruik moest worden gemaakt van twee verschillende camera’s. De beide camera’s zorgden er voor dat de beelden samen werden gevormd tot een 360 graden beeld. Het bedrijf heeft daarom een aankondiging gemaakt dat ze met een nieuwe 360 graden camera zullen komen. Dit wordt de Kodak 4K VR camera, oftewel de 4KVR360. Hieronder vind je meer informatie over deze nieuwe camera van Kodak.

Over de 4KVR360

De nieuwe Kodak 4K 360 graden camera heeft een eigen camera die alles zelf op kan nemen. Er zijn dus niet meer 2 camera’s nodig om alles op te nemen. De camera heeft een 20 megapixel sensor en lenzen aan de voor- en achterkant die alles opnemen. De oorspronkelijke camera van Kodak had slechts een lens.

Om gebruik te maken van de camera kun je hem via de Wifi of via Bluetooth verbinden met je telefoon. Op deze manier kun je de camera bedienen, zoals starten en stoppen met filmen of de beelden direct bekijken. Verder heeft de camera een geheugen van 128GB op de micro SD kaart.

Beschikbaarheid

De camera zal beschikbaar komen in 2017. Dit is nog een erg breed begrip, maar er is verder weinig bekend gemaakt over de release. Je zult dus nog even geduld moeten hebben voor de camera. Daarnaast is er ook weinig informatie bekend gemaakt over de prijs die voor de camera gehanteerd zal worden.

Wanneer je niet kunt wachten en eerder wilt beschikken over een 360 graden camera dan kun je een kijkje nemen naar de 360Fly, de Rico 360 graden camera of bij de 360 graden camera van Samsung. Deze camera’s zijn de meest populaire 360 graden camera’s van dit moment en zijn in staat om prachtige beelden te schieten. Ook Gopro maakt het mogelijk om 360 graden beelden te schieten met de Omni. Echter is dit een rig en is het niet geschikt voor de meeste consumenten. Deze rig vergt een behoorlijke investering, gezien de rig zelf prijzig is en er 6 Gopro’s voor nodig zijn.

Rate this post

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)