Nikon camera’s werken met de iPhone

Nikon heeft in een korte tijd verschillende nieuwe actiecamera’s aangekondigd. Met deze camera’s wil Nikon de strijd aangaan met Gopro. De actiecamera’s van Nikon zijn namelijk gemaakt om te filmen met avontuur, want de camera’s zijn schokbestendig, kunnen tegen stof en zijn waterdicht. Er is ook bekend gemaakt dat de camera’s zullen werken met de iPhone. Voor alle iPhone gebruikers is een van deze camera’s dus een geschikte keuze! In totaal zijn er drie verschillende camera’s aangekondigd door Nikon die in prijs variëren van 280 tot 500 dollar.

Over de camera’s

De camera’s van Nikon werken allemaal samen met de door Nikon uitgebrachte app. Dit is de Snapbridgje app. Deze kan op de iPhone worden gedownload uit de App Store. Eenmaal op de smartphone gedownload dan kan deze worden verbonden via Bluetooth Low Energy en met de wifi verbinding van de camera. Op deze manier kun je je iPhone en de camera met elkaar verbinden. Eenmaal verbonden dan kun je foto’s en video’s overzetten van de camera naar de smartphone. Erg handig en geen gedoe met allerlei kabels.

Nog handiger is dat je de camera op deze manier op een afstand al kunt bedienen. Dit is erg handig om actiebeelden te schieten of er voor te zorgen dat je zelf niet in beeld komt. Gezien de camera’s 360 graden camera’s zijn kan het vaak nog moeilijk zijn om beelden te schieten waar je zelf niet bij op staat. Door gebruik te maken van de app wordt dat een stuk makkelijker.

De Nikon Keymission 360

De Nikon Keymission 360 is het topmodel van de drie camera’s. Met deze camera kun je in 360 graden om je heen filmen of foto’s schieten. Deze beelden worden geschoten in een resolutie van 4K. De camera is voorzien van twee sensoren van 20 megapixel. De lenzen zijn voorzien van een maximale aperte van f/2.0. De Nikon Keysmission 360 is in staat om foto’s en video’s direct samen te voegen zonder gebruik te maken van een computer.

Deze camera’s kun je ook onder water gebruiken tot een diepte van 30 meter. Dieper dan 30 meter zul je niet snel komen dus hier zit je vaak wel goed mee. Een ideale camera voor bij het duiken of snorkelen op vakantie. Verder kan de camera tegen een temperatuur van -10 graden en kan de camera tegen vallen, want hij is schokbestendig.

Meer nieuws over 360 graden camera’s lezen?

Rate this post

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)