Ontmoet de Meeting Owl, een 360 graden camera voor vergaderingen

Misschien ben je zelf ook regelmatig aanwezig bij vergaderingen. Wist je dat vergaderingen nu te bekijken zijn in 360 graden? Een startup uit de Verenigde Staten heeft namelijk de ‘Meeting Owl’ ontworpen, een 360 graden camera die zich automatisch op je richt wanneer je tijdens een vergadering spreekt. De uitvinding werd enkele dagen geleden gepresenteerd.

Een samenwerking uit duizenden

De Amerikaanse startup Owl Labs hoopt met de ‘Meeting Owl’ de bedrijfswereld te veroveren. Het heeft samengewerkt met het bedrijf Playground, die overigens in handen is van Andy Rubin, de oprichter van Android. Een samenwerking uit duizenden dus. De Meeting Owl is een speaker die de vorm heeft van een uil. Bovenop is een 360 graden camera geplaatst. Wanneer je tijdens een vergadering spreekt richt de camera zich op jou. De bijzondere camera heeft nog meer functionaliteiten. Zo kun je er ook mee skypen, en heeft het WiFi.

Alleen in de VS

De Meeting Owl biedt een scherp beeld van 1280 bij 720 pixels. Bovendien kun je het apparaatje heel gemakkelijk aansluiten op een computer met een USB. Het geluid wordt geregeld met behulp van een aantal microfoons. Op dit moment is de Meeting Owl alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, voor 799 euro. Of het apparaatje ook naar Europa komt is nog niet bekend.

Ontmoet de Meeting Owl, een 360 graden camera voor vergaderingen
Rate this post

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)