Ricoh Theta 360 graden camera

Rico thetaDe Rico Theta is de 360 graden consumenten camera van het cameramerk Rico.  Het is een compact apparaatje waarmee 360graden foto’s gemaakt kunnen worden. Ook kunnen er full HD vr-video’s mee gemaakt worden.

Het apparaatje is voorzien van een Dual 12MP 1/2.3 inch beeldsensoren en heeft twee heldere F/2 lenzen. Deze zijn geschikt voor iedere opname en zorgen voor hoge resolutie sferische beelden. De iso gevoeligheid bedraagt tussen de 100 en 1600 waardoor er in uiteenlopende licht omstandigheden foto’s en video’s geschoten kunnen worden. Of je nou in een kamer met lampen een foto maakt of een video in het daglicht.

De camera is ook nog eens super voordelig, het is daarom een zeer geschikte camera voor consumenten.

ProductLevertijdPrijsMeer informatie
Rico Theta1 dag€289Open Webshop
Rico Theta1 dag€289Open webshop
Rico Theta1 dag€289Open Webshop

Rico Theta kopen

Wie de Rico Theta bestellen wilt, kan dit het beste op het internet doen. Er zijn meerdere webwinkels die deze consumenten camera aanbieden. Wij hebben een vergelijking gemaakt zodat jij het voordeligst uit bent. Bekijk de volgende webshops:

Specificaties voor deze camera

Wil je meer weten over deze camera? Bekijk de specificaties om te kijken of dit de camera is die je zoekt.

Aantal megapixels 12 megapixels
Sensor 1/2.3 inch
Resolutie 5376 x 2688
Diafragma F/2

 

Elementen 7
Groepen 6
Scherpstelafstand Minimaal 10cm
ISO 100 tot 1600
Intern geheugen 8GB
Video Full HD 30fps
Aansluiting HDMI D, Micro-USB, USB 2.0
Draadloze verbinding Wifi
Afmetingen 44x130x22.9 (in mm)
Gewicht 125 g

 

De camera is zeer eenvoudig in gebruik voor vrijwel iedereen. Door verbinding te maken met WiFi kun jij de bestanden uploaden naar je computer. Ook zijn de bestanden geschikt om toe te voegen aan een virtuele rondtour. Je kunt je foto’s bijvoorbeeld publiceren op Google Streetview.

Beeldkwaliteit

Al deze functionaliteiten zijn natuurlijk erg leuk, maar hoe is de beeldkwaliteit? De kwaliteit van het beeld draait het natuurlijk uiteindelijk om bij het aanschaffen van een camera. De beeldkwaliteit kan onderscheiden worden in twee verschillende categorieën. Het beeld bij fotografie en het beeld bij film. We zullen ze beide even bespreken.

Beeld bij fotografie

In principe zijn de foto’s die gemaakt worden met dit apparaat van een goede kwaliteit. Als je ze op een klein beeldscherm bekijkt zien ze er enorm scherp uit. Als je ze op de computer of op een nog groter scherm bekijkt dan kan de kwaliteit wat tegen vallen.

Doordat de foto’s met twee camera’s worden genomen, die aan beide kanten bevestigd zijn, kan er een verschil in de belichting optreden. Zo is er op de linkercamera bijvoorbeeld meer licht inval dan aan de rechterkant. De camera weet dit (nog) niet altijd even goed te compenseren. De foto’s worden aan elkaar geplakt, waardoor dit lichtelijk zichtbaar is op de computer. Al met al is het voor deze prijs en een eerste 360 graden toestel een prima kwaliteit!

Voorbeeld video

Benieuwd naar de kwaliteit en de mogelijkheden van de video? Op Youtube kun jij video’s terug vinden die met deze camera gefilmd zijn. Let op, de kwaliteit is waarschijnlijk wel iets achteruit gegaan door dat het geüpload is naar Youtube.

Open Chat
1
Close chat
Heeft u vragen over 360 graden camera's? Stel gerust u vraag, een van onze medewerkers zou u spoedig te woord staan.

Start gesprek