Samsung komt met een nieuwe VR film

Samsung komt met een nieuw platform dat DISCOVR wordt genoemd. Dit is een platform dat bedoeld zal zijn voor virtual reality. Het platform wordt op het moment gepromoot met een virtual reality video waarbij de kijker bestemmingen af gaat over de hele wereld. Op de bestemmingen kan er in 360 graden rond worden gekeken. Als gebruiker ga je hiermee over een markt in Zuid-Korea en kom je op veel meer te gekke bestemmingen terecht. Alle scenes van de verschillende bestemmingen lopen vloeiend in elkaar over wat de gebruiker een goede ervaring biedt.

Over de film

De film werd geproduceerd door MediaMonks en Cheil Germany samen. Cheil Germany is een Duits reclamebureau. Hiervoor heeft Cheil Germany contact gezocht met MediaMonks. De directeur van MediaMonks zegt dat dit een kans is voor het bedrijf om op een uitzonderlijke manier een film te maken over virtual reality. De beelden zijn geschoten van posities die fysiek niet mogelijk zijn voor de gebruiker zelf. Dit geeft een extra unieke beleving mee aan het bekijken van de films. Te denken valt aan de beelden die zijn geschoten uit een kom met noodles.

Het gehele project voor met maken van de film heeft 5 weken geduurd. Tijdens het maken zijn de beelden genomen met een 360 graden camera en er is ruimtelijke design en dynamische geluiden aan toegevoegd. De film kwam in premiere bij de IFA tentoonstelling in Berlijn. Tijdens de premiere konden de kijkers de beelden levensecht ervaren. Er werd namelijk gebruik gemaakt van geuren, dampen en windsimulaties. Ook waren er verschillende temperaturen te ervaren bij de premiere van de film om alles nog echter te laten ervaren.

Meer nieuws lezen over 360 graden films en camera’s? Lees bijvoorbeeld meer over de nieuwe 360 graden camera van Kodak of lees over de twee nieuwe camera’s bij Nikon.

 

Samsung komt met een nieuwe VR film
4 (80%) 1 vote

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)