Studenten universiteit Twente bedenken nieuwe 3D bril

Bijzonder nieuws vanuit Enschede. Vijf master studenten van de Universiteit Twente hebben namelijk voor een spotprijs een heuse 3D bril op de markt gebracht. Met dit speciale apparaatje kun je de wereld bekijken in 3D. Volgens onderzoekers van de universiteit Twente is de bril vergelijkbaar met de Hololens van Microsoft. Groot verschil is echter het prijskaartje: de 3D bril uit Twente kost slechts 29 euro, terwijl je voor de Hololens maar liefst 3000 euro kwijt bent!

Aryzon

De slimme studenten volgen op dit moment de opleiding Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente. Ze hebben een augmented reality bril bedacht waarmee je de wereld in 3D kunt zien. Om geld in te zamelen voor het project hebben de studenten gebruik gemaakt van crowdfunding op de bekende website Kickstarter. De augmented reality bril heeft de naam ‘Aryzon’ gekregen.

Gebruiksvriendelijk en betaalbaar

Na de bestelling ontvang je de 3D vrij snel in een kartonnen verpakking. Deze past gelukkig eenvoudig door de brievenbus. Je dient het apparaatje te koppelen aan een app op de smartphone. Vervolgens kom je in een totaal andere wereld terecht. Op dit moment zijn de studenten nog bezig met het ontwikkelen van een speciaal platform. Daarmee kun je als gebruiker allerlei visualisaties downloaden, die vervolgens met de 3D bril te gebruiken zijn. De bril is eenvoudig te gebruiken en betaalbaar. Voor slechts 29 euro haal je het al in huis.

Studenten universiteit Twente bedenken nieuwe 3D bril
Rate this post

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)