Tata experimenteert met 360 graden beelden op F1 circuit

Dankzij de successen van Max Verstappen is de Formule 1 in Nederland populairder dan ooit. Ook op de baan wordt volop geëxperimenteerd met virtual reality en beelden in 360 graden. Zo zond het tijdens de Grand Prix van Singapore live 360 graden beelden uit.

Experiment op het circuit

Tata is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het experiment op het Marina Bay Circuit in Singapore. Er werden twee videocamera’s gebruikt die 360 graden beelden registreerden. Een camera werd geplaatst in de paddock, terwijl de andere naast het circuit bij de Anderson Bridge stond. Wellicht dat beelden in 360 graden in de toekomst ook tijdens televisie uitzendingen worden gebruikt.

Verbetering nodig

Voordat beelden in 360 graden worden uitgezonden, zal Tata nog wel enkele technische aspecten moeten verbeteren. Het verzenden van de data duurt namelijk langer dan bij gewone beelden. Dit komt door het feit dat de 360 graden beelden veel meer data verbruiken. Soms is er sprake van een vertraging van wel 30 seconden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling bij zo’n snelle sport als Formule 1!

Rate this post

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)