Tips voor het kiezen van de juiste 360 graden camera

Het is geweldig om in het bezit te zijn van een professionele 360 graden camera. Je foto’s zijn voortaan mooier en dynamischer dan ooit. Niet voor niets worden deze camera’s steeds populairder. Bovendien kun je vrij eenvoudig een mooi exemplaar online aanschaffen, bijvoorbeeld bij Nikon of Bol.com.  De vraag is natuurlijk wel hoe je een 360 graden camera koopt met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bij deze een aantal tips voor een succesvolle aankoop.

Schat aan informatie op het wereldwijde web

Misschien droom je al enige tijd van een professionele camera waarmee je geweldige foto’s van 360 graden kunt maken. Wat is er immers leuker dan de gehele omgeving van je vakantiebestemming vast te leggen? Voordat je een camera koopt is het handig om jezelf een aantal vragen te stellen. Welke kwaliteit moeten de foto’s bijvoorbeeld hebben, en wat is je maximale budget? Tegenwoordig zijn er namelijk verschillende soorten 360 graden camera’s te koop. Deze verschillen onderling nog wel eens qua kwaliteit en prijs. Het wereldwijde web biedt een schat aan informatie over diverse camera’s.  Bovendien kun je aan de hand van een prijsvergelijkingssite zeer eenvoudig camera’s met elkaar vergelijken.

360 graden camera voor een laag budget

Niet iedereen heeft hetzelfde budget. Heb je geen dikke portemonnee, maar ben je wel op zoek naar een goede 360 graden camera?  Dan is de Ricoh Theta S of de Samsung Gear 360 een goed idee. Deze zijn beide verkrijgbaar voor minder dan 400 dollar, omgerekend ongeveer 365 euro. Deze camera’s  staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid en het gemak waarmee je ze mee kunt nemen. Tevens bevatten ze een aantal handige smartphone apps waarmee je alle foto’s direct kunt bekijken en bewerken. Het is zelfs mogelijk om met de Ricoh Theta S te livestreamen.

De Ricoh Theta camera

De Ricoh Theta camera

Geweldige camera’s voor de beginner

De Ricoh Theta S en de Samsung Gear 360 hebben een iets minder goede resolutie dan duurdere exemplaren. Aan de andere kant zijn het geweldige camera’s voor iemand die net begint en/of niet teveel geld kwijt wilt zijn. Na een goede ervaring zou je altijd een duurdere camera kunnen overwegen. In dat geval is de GoPro Omni van 5000 dollar, omgerekend 4551 euro, een goede keuze. Dit is een fantastische 360 graden camera voor professionals. De foto’s hebben een zeer scherpe resolutie. Daarnaast kun je de afbeedingen bekijken en delen waar en wanneer je maar wilt.

Samsung Gear 360

Samsung Gear 360

Haal alles uit de kast met de Nokia OZO

Ben je van plan om wat betreft het maken van foto’s van 360 graden echt alles uit de kast te halen?  Dan is er geen betere keuze dan de Nokia OZO. Deze bevat zelfs een aantal geavanceerde virtual reality mogelijkheden. Daarnaast kun je gebruik maken van verschillende sensoren om waanzinnig mooie foto’s mee te maken, die je vervolgens meteen kunt bekijken en delen. Ook is het mogelijk om geluiden op te nemen en te streamen in HD. Aan al deze opties hangt overigens wel een prijskaartje: de Nokio Ozo kost 45.000 dollar, meer dan 40.000 euro. Aan de andere kant heb je dan wel een fantastische camera in huis.

Rate this post

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)