Virtual Reality Brillen

Als je een 360 graden video hebt gemaakt, zijn er verschillende manieren om deze terug te kijken. Maar om de video opnieuw te ervaren, zijn de VR brillen de beste optie. Met de virtual reality bril kun jij de beelden terug zien op dezelfde manier waarop jij ze des tijds gefilmd hebt. Hierdoor kun jij het eindeloos opnieuw ervaren.

Verschillende soorten VR brillen

Er zijn verschillende soorten VR brillen verkrijgbaar. Zo heb je voordelige brillen waarmee je je smartphone simpelweg kunt om toveren tot een virtualrealitybril. Dit noemen we ook wel de budget brillen.

Daarnaast heb je speciale smartphone brillen, de kwaliteit en de ervaring is al vele malen groter dan de budget brillen. Tot slot hebben we nog de HD VR brillen. Deze brillen zijn speciaal voor virtual reality ontwikkeld en geven veruit de meest bijzondere ervaring.

Budget VR bril

Een van de bekendste versies van de budget bril, is de bril van Google. Hoewel Google over het algemeen niet direct bekend staat om haar goedkope producten, zijn ze op het gebied van VR wel ver uit het goedkoopst.

Google heeft namelijk een bril van karton ontworpen. Deze bril wordt geleverd als bouwpakketje. Het bouwpakketje is eenvoudig in elkaar te zetten, binnen enkele minuten kun jij virtual reality ervaren. Het grootste voordeel aan deze bril is natuurlijk dat het super goedkoop is.

De ervaring is natuurlijk lang niet te vergelijken met de andere modellen. Ook kun je hem niet op je hoofd bevestigen. Het is eigenlijk dus meer een kijkdoosje dan een bril te noemen. Toch is het een aanrader voor iedereen met een laag budget die VR ervaren wilt.

Smartphone virtual reality brillen

Het populairst zijn momenteel de vr brillen voor de smartphone. Als jij in het bezit bent van een van de nieuwere smartphones kun jij hier een VR-Bril bij kopen. Met deze Vr-Bril tover jij je smartphone om tot een virtual reality ervaring. De kwaliteit is al stukken groter dan de budget bril. Er zijn ook verschillende uitvoeringen beschikbaar. De meest populaire bril van dit moment is toch wel de Samsung Gear VR. Doordat de vr bril van Samsung betaalbaar is en een zeer goede kwaliteit heeft is het een absolute topper.

De bril is geschikt om de 360 graden video’s te ervaren, maar ook om leuke en indrukwekkende apps te spelen.

Pro VR Brillen

Voor de ultieme virtual reality experience kies je toch wel voor de “pro” brillen. Dit zijn brillen die voorzien zijn van hun eigen beeldscherm en geluidssysteem. Hierdoor ben je niet afhankelijk van de kwaliteit van je smartphone zoals de andere brillen. Binnen de “pro-brillen” zijn er weer twee types te onderscheiden. Zo heb je brillen die geschikt zijn voor een PC en geschikt voor een game console.

Momenteel is de PlayStation nog de enige game console die gebruik maakt van virtual reality. Er is daarom ook maar een bril voor deze console beschikbaar.

Voor de PC is de keuze wat groter. Zo heb je verschillende fabrikanten die strijden voor het markt aandeel van vr-brillen. Oculus rift en de HTC vive zijn momenteel het populairst. Hiermee kun jij Vr gamen en de gaafste video’s in HD bekijken.

Bekijk voor meer: Vrbrilervaring.nl

Open Chat
1
Close chat
Heeft u vragen over 360 graden camera's? Stel gerust u vraag, een van onze medewerkers zou u spoedig te woord staan.

Start gesprek