VLC 360 is een nieuwe videospeler voor 360 graden filmpjes

VLC Media Player  is een zeer populaire videospeler voor de Windows en MAC. Kort geleden is versie 3.0.0 onder de naam ‘VLC 360’ op de markt verschenen. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze nieuwe videospeler een heuse 360 graden functie. Daarmee is bekijken van video’s en foto’s dynamischer dan ooit.

VLC 360

Liefhebbers van 360 graden camera’s en video’s zitten met de VLC 360 helemaal goed. In principe is de interface en het menu helemaal hetzelfde gebleven. Je ziet erg weinig verschil met de oude camera. Het binnenste gedeelte is wel totaal anders. Zo is het nu mogelijk om met deze videospeler filmpjes en foto’s in 360 graden te bekijken. VR-camera ontwikkelaar Giroptic heeft meegewerkt aan het ontwerp. Dit is duidelijk te zien aan de beeldkwaliteit, want dit is altijd zeer scherp en helder.

Voorbeelden van 360 graden video’s

Misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de video’s zelf. Op de website van de makers is het mogelijk om een paar video’s en een 360 graden panoramafoto te bekijken. Dit ziet er al erg indrukwekkend uit! Voor het bekijken van de 360 graden video’s op de VLC zelf heb je slechts een muis en toetsenbord nodig. In de nabije toekomst kun je waarschijnlijk ook VR-brillen zoals Vive en Oculus Rift voor gebruiken.

You may also like...

1 reactie

  1. Fotomomentje schreef:

    Lijkt me een gaaf ding! Hoeveel kost dat ongeveer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)