Vuze: 360 graden & 3D camera

vuzeDe mogelijkheid tot het opnemen van 3D videobeelden was er al een tijdje, maar de laatste tijd wordt ook het maken van 360 graden video’s steeds populairder. Combineer deze twee, en je krijgt VR: Virtual Reality. De technologie achter het opnemen van dergelijke beelden is behoorlijk ingewikkeld, maar gelukkig komt er een camera aan die video’s opneemt in 3D én 360 graden: Vuze!

Hoe werkt de Vuze camera?

yellow-cam-534x534Vuze is een platte schijf met 8 camera’s verdeeld over 4 zijden. Met deze 8 camera’s neemt Vuze 4×2 beelden op: aan 4 zijden om een 360 graden beeld te creëren, met 2 camera’s per zijde voor 3D. De beelden worden opgeslagen op een verwisselbare SD-kaart. Na het opnemen, importeer je jouw video naar de software van Vuze: Vuze Studio. Deze software ‘sticht’ de video’s (dat wil zeggen: hij plakt de 4 video’s aan elkaar zodat de beelden precies op elkaar aansluiten). Dat gaat volledig automatisch. Na ongeveer 1 minuut per minuut opname is jouw video gereed om te bekijken. Met een VR bril kun je de video vervolgens kijken op je computer, tv of zelfs op je smartphone!

Waarom zou ik een Vuze camera aanschaffen?

blue-tripod_new-300x275

Vuze is een compacte camera die je zo meeneemt in je tas, of zelfs in je broekzak. Bij de aanschaf wordt een statiefje meegeleverd om de camera op te plaatsen tijdens het filmen, en je krijgt er een SD-kaart van 64GB bij, genoeg om een video van ongeveer 1 uur op te slaan. De levensduur van de accu van de Vuze camera is ook ongeveer een uur, en het opladen duurt 1 uur tot 90 minuten. Ook wordt er een VR headset meegeleverd. De camera neemt de volledige 360 graden rondom zich op, uiteraard mét geluid en in 4K! Doordat er 4 microfoons in de camera zitten, kun je ook 360 graden geluid opnemen. Extra handigheidje: je kunt de camera op afstand bedienen via je een app op je iPhone of Android smartphone. In Vuze Studio kun je effecten aan je video toevoegen. En, wellicht het belangrijkste argument: dat allemaal voor zo’n €899,-!

Overtuigd? Blijf op de hoogte!

Wil je zo’n gave Vuze 3D en 360 graden camera aanschaffen? Nog eventjes geduld: hij wordt begin 2017 verwacht. Maar als je nu alvast meer informatie wil en als je op de hoogte gehouden wil worden wanneer de camera beschikbaar is, neem dan een kijkje op vuzecamera.nl!

You may also like...

1 reactie

  1. Hans Peter schreef:

    Heb een voorproefje gezien op de beurs Photokina, vorige maand. Wat ongelooflijk mooi! Het was een demo exemplaar maar de kwaliteit was al verbluffend. Straks komt niemand meer zijn huis uit 🙂 (behalve om te filmen natuurlijk…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)