Zwemmen tussen de haaien met virtual reality

Heb je altijd al willen zwemmen met haaien? Vodafone heeft het inmiddels mogelijk gemaakt voor haaien liefhebber Melvin. Met virtual reality dan. Dit is alsnog niet geschikt voor angsthazen!

Zwemmen tussen de haaien

Virtual reality opent een hele nieuwe wereld. Zo kun je inmiddels over een koord lopen tussen twee wolkenkrabbers, wat kan dienen als therapie voor mensen met hoogtevrees. Daarnaast is het mogelijk om een heuse veldslag te beleven. Bloedstollend spannend, net als het feit dat het dankzij VR lijkt alsof er echt een witte haai op je af komt zwemmen. Het Marnixbad in Amsterdam vormde de locatie voor deze gebeurtenis. Melvin kreeg een waterdichte VR bril op en begon aan zijn spannende avontuur. Hij zwom zogenaamd rond in de Zuid-Afrikaanse Gansbaai, waar erg veel witte haaien zwemmen.

Internetverbinding onder water

Het ‘onder water zwemmen’ met haaien is nog best een uitdaging. Het is namelijk lastig om een internetverbinding tot stand te brengen omdat radiogolven niet door water doorgelaten kunnen worden. Gelukkig had het bedrijf Vodafone daar een eenvoudige oplossing voor. In een boei werd een 4G signaal namelijk omgezet in een WiFi signaal. Hoe handig! Vervolgens bracht een zogeheten coaxkabel het signaal zo dicht mogelijk bij de WiFi antenne van de smartphone. Erg bijzonder dat we tegenwoordig steeds meer kunnen met virtual reality!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website is volledig gratis.....

Wij vragen slechts een Like op onze Facebook pagina (Content wordt direct zichtbaar)